woensdag 12 januari 2011

Kamer te huur!

Hebt u ook gehoord dat de Vogelbescherming heeft gevraagd om voedsel voor de vogels in uw tuin te hangen? Zeker wel doen hoor, die vogeltjes kunnen niet zoals wij even hun eten in de Albert Heijn kopen. Het kleinste zakje noten is al genoeg! Als je geen tuin hebt maakt dat ook niets uit, vetbollen kan je overal ophangen.

Van de website van de Vogelbescherming heb ik winter-survivaltips voor vogels gehaald:


De winter survivaltips voor vogels op een rij:
  1. Hang voedersilo’s op met vogelvoer. Strooi ook wat voer tussen de struiken, zodat schuwe vogels ook aan hun trekken komen.
  2. Behalve pindaslingers en vetbollen, kunt u ook voer uit eigen keuken geven. Denk aan kaas (zonder de korsten), brood en fruit. Merels zijn bijvoorbeeld dol op rotte appels.
  3. Geef water in een ondiepe schaal. Ververs het water dagelijks. Als het hard vriest kunt u het water vervangen door geschaafd ijs.
  4. Hang een nestkast op. Kleine vogels, zoals de winterkoning, gebruiken dit als schuilplaats bij slecht weer.
  5. Veeg afgevallen bladeren op een hoopje in de tuin, of onder de struiken. Ook dit is een prima schuilplaats en de vogels kunnen er scharrelen naar voedsel.
  6. Voer dagelijks: bij voorkeur ’s ochtends vroeg of einde van de middag.
  7. Voer kleine beetjes tegelijk, zodat het voedsel niet bederft. Op die manier komt er ook geen ongedierte op af.


Toch lusten vogels blijkbaar niet al het voedsel wat je voor ze ophangt. Hier een appel-huisje waar de appel al dagen lang hangt terwijl er géén hap uit gegeten wordt.

Rare vogels...






Ook hebben we in en om onze tuin een heel bungalowpark hangen, waar óók al geen gebruik van wordt gemaakt..! Dus: als u nog wat dakloze vogels kent die op zoek zijn naar een kamer kunt u ons tippen!





Kamer te huur!








Ook verdwaalde insecten kunnen een bungalow huren, en nog een mooie ook!


Inclusief openhaard en roomservice.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Om een reactie te plaatsen klik je eerst op "Profiel selecteren", daar kan je een profiel kiezen waarmee je de reactie plaatst. Je kan dat bijvoorbeeld via je Google-account of WordPress doen. Als je op geen van de opties een account hebt, kan je het ook anoniem doen (klik: "Anoniem") of bij "Naam/URL", waarmee je alleen je naam hoeft invullen.